Praatjes

Reynaert de Vos

Afbeelding
Reynaert de vos

Voor Boze oude mannen producties heb ik beeld gemaakt voor de podcastreeks en het live-hoorspel van Reynaert de Vos door Herman Link, Ton Nieuwenhuizen en Mirjam Morsch.

Maakplaats

Afbeelding
Maakplaats

Voor de opleiding Journalistiek voor academici en professionals van de Hogeschool Utrecht verzorgde ik voor de vijfde keer de vormgeving van het magazine voor de afstudeerpresentatie van de cursisten.

Willem de ridder en 55 jaar Paradiso

Afbeelding
Bordjesman - Spiegelogie

Misschien een leuk feitje om te vertellen is dat Paradiso en ik even oud zijn. Vijfenvijftig jaar geleden was het dat Willem de Ridder met een groepje hippies een gebouw kraakte dat later bekend zou worden over de hele wereld.

Voedingsgeneeskunde Nieuwspodcasts

Afbeelding
Voedingsgeneeskunde nieuwspodcasts

Voedingsgeneeskunde is project waarvoor ik al heel lang werk voor maak. Naast het tijdschrift, de website en het congres zijn er nu ook podcasts. Voor de wekelijkse nieuwspodcast verzorg ik de techniek.

Ik zou iedereen aanbevelen om de podcasts te gaan luisteren!

Radio voor Jong Nederland

Afbeelding
Radiomakers voor Jong Nederland

Radio Voor Jong Nederland is hét kanaal voor onverwachte superlokale verhalen van de Kennermerzandgronden.

VGBC 2022

Afbeelding
VGBC 2022

Voor Uitgeverij Media Medica verzorgt SproetS al meer dan 20 jaar de vormgeving van vaktijdschrift Voedingsgeneeskunde. Voor een aantal jaar organiseert het vakblad een jaarlijkse beurs; VGBC.

Bordjesman op het Déjà Vu Festival

Afbeelding
Dejavu 2022 plattegrond

Na een twee jaar lange stilstand in festivalland eindelijk weer een grote bijeenkomst. Dus een beetje onwennig heeft de Bordjesman bordjes geplaatst op een mooi groot festival voor de Vrije Universiteit Amsterdam.

Punt

Afbeelding
Punt

Voor de opleiding Journalistiek voor academici en professionals van de Hogeschool Utrecht verzorgde ik voor de vierde keer de vormgeving van het magazine voor de afstudeer presentatie van de cursisten.

Beter boeren

SproetS mag dan wel afkomstig zijn uit de Stad het wil niet zeggen dat SproetS niet is begaan met het Platteland.

Oud Werk

Afbeelding
Powerpoints

Er is een nieuwe menu link bij; Oud werk. Voor een project ben ik weer eens in mijn archief gedoken en verbaas mij over de hoeveelheid werk dat ik in de jaren heb verzet. Het leek mij leuk om af en toe wat in de oud doos te graven en hier op de site te zetten.

De Incal

Afbeelding
Incal

Voor Uitgeverij Oog & blik heb ik ooit het complete stripverhaal De Incal van Moebius en Jodorowsky geletterd. Het betrof een nieuw ingekleurde versie.

Uitgeverij Sherpa heeft het complete verhaal opnieuw uitgegeven in het zwart-wit zodat je de nog beter kunt zien hoe goed Jean Giraud kon tekenen.

Dingen die erger zijn

Afbeelding
Dingen die erger zijn

Dingen die erger zijn is een bijzonder en aangrijpend stripverhaal voor volwassenen over borstkanker. Lenneke Hoope was 37 jaar toen ze onder de douche een knobbeltje in haar borst voelde. Toen ze de diagnose borstkanker kreeg volgde een jaar vol angstige, verdrietige, maar ook bizarre en grappige situaties. In dit stripverhaal lees je over haar ervaringen als borstkankerpatiënt: de chemo’s in het ziekenhuis, de merkwaardige reacties en adviezen uit haar omgeving, het ziek en uitgeblust op de bank liggen en het omgaan met een constant allesomvattende angst. De treffende tekeningen van Lennekes hartsvriendin Anneloor van Heemstra maken dit universele verhaal over ziek zijn op een bijzondere manier herkenbaar voor iedereen. Speciaal bedoeld voor vrouwen die zelf borstkanker hebben (gehad), of voor naasten en dierbaren.

Vis à Vis

Afbeelding
vis_a_vis-bonnetjes

Nu na dik een jaar de restricties rond het coronavirus grotendeels zijn opgeheven gaat de theaterwereld langzaam weer open. De Bordjesman heeft weer de kwast, roller en verfstift ter hand genomen om het onwennige publiek door het terrein van Vis à Vis te leiden.

Pitch 20-21

Afbeelding
Cover Pitch 20-21

Voor de opleiding Journalistiek voor academici en professionals van de Hogeschool Utrecht verzorgde ik voor de derde keer de vormgeving van het magazine voor de afstudeer presentatie van de cursisten.

Lucht van iedereen

Afbeelding
Maarten - lucht van iedereen

Maarten Duinker is één van mijn lievelings dorpsgenoten. Super trots dus toen hij mij vroeg hem te helpen beeld te maken voor zijn laatste muzikale project Lucht van iedereen.

Levend Stratego

Afbeelding
Levend Stratego kaartjes

Levend Stratego is één van de favoriete buitenspellen van kinderen tussen de 9 en 15. SproetS heeft voor de trouwe bezoekers van deze website GRATIS een PDF-bestand voor het te laten printen van Levend Stratego kaartjes beschikbaar gesteld. Check it out!

Plee all the Way

Afbeelding
Plee all the Way

De PEESHOW! Een theater met dertig bouwtoiletten, ingericht door dertig kunstenaars, om een groot draaiend podium.

Portretten

Afbeelding
Portretten Marge Architecten

Als een architectenbureau de bezoekers van zijn website wil laten kennismaken met het personeel dan kan het een fotograaf inhuren om de portretten te schieten. Je kunt ook een illustrator vragen om de portretten te tekenen.

Onze kersentuin

Afbeelding
onze kersentuin

Na locatietheaterproductie de Bleekneusjes produceren de Mediaridders dit jaar Onze kersentuin. Althans dat was de bedoeling totdat het Corona virus roet in het eten gooide. Wordt vervolgd...

Edit: De Karavaan heeft Onze kersentuin overgenomen. Er zijn inmiddels een heel aantal voorstellingen gegeven. Ik ben er geweest en snap dat de voorstelling vrijwel is uitverkocht.

Processie

Voor diverse digitale projecten heb ik in het verleden een serie animaties gemaakt. Eén ervan, de Processie, heb ik geconverteerd van Adobe® Flash bestand naar een video-bestand en post ik nu vanwege de vele aanvragen.

Noorderparkfestival

Afbeelding
Programma

Voor het Noorderpark Festival in Amsterdam Noord heeft SproetS als de Bordjesman het festival opgetekend.

Nog één keer vlammen

Afbeelding
Pels - Nog één keer vlammen

Hij is een reclameman, directeur, miljonair maar vooral een ras opportunist. Hij gaat met pensioen maar wil beslist nog iets belangrijks verrichten. Nu in de striphandel: Een hilarisch stripverhaal van Frank Pels over de babyboomer die niet van ophouden wil weten. Erg leuk om dit boek voor Frank grafisch te verzorgen.

VGBC 2019

Afbeelding
Voedingsgeneeskunde

Voedingsgeneeskunde bestaat 20 jaar! En dat is waarschijnlijk ook de tijd dat ik voor Media Medica de vormgeving verzorg voor het blad.

Mei

Afbeelding
Mei

Kenneth Herdigein is gefascineerd door het gedicht Mei van Gorter. Hij noemt dit gedicht een moderne vertelling, een epos en een rap.

Vrienden voor altijd

Afbeelding
Samba Salad - Vrienden voor altijd

Samba Salad is jarig! Om dat te vieren geven ze als Vrienden voor altijd twee optredens. Op 16 februari in Paradiso, Amsterdam en op 3 maart in Victorie, Alkmaar. Ga dat zien!

Heimat

Afbeelding
Nora krug's Heimat

Sommige mensen werken gewoon door tijdens de zomervakantie. Voor uitgever Balans letter ik het nieuwe beeldverhaal van Nora Krug, met Duitse titel Heimat.

Welkom

Afbeelding

Welkom op een vrijwel lege website! Deze website is onlangs gehackt en ik neem van de gelegenheid gebruik om weer helemaal opnieuw te starten.