Onze kersentuin

Afbeelding
onze kersentuin

Na locatietheaterproductie de Bleekneusjes produceren de Mediaridders dit jaar Onze kersentuin. Althans dat was de bedoeling totdat het Corona virus roet in het eten gooide. Wordt vervolgd...

Edit: De Karavaan heeft Onze kersentuin overgenomen. Er zijn inmiddels een heel aantal voorstellingen gegeven. Ik ben er geweest en snap dat de voorstelling vrijwel is uitverkocht.

Voor dit project wordt samengewerkt met Theaterfestival Karavaan als co-producent en de jongeren theaterproductieklas van Artiance | Centrum voor de kunsten in Alkmaar. In het kader van het Karavaan festivalthema ‘Groeizucht’ maken we een locatieproject rond een te ontwikkelen terrein in Driehuizen. Waar erfgoed en groeizucht op gespannen voet staan met elkaar.

Het contrast tussen de schijnbare onveranderlijkheid van het platteland en de weergaloze maatschappelijke veranderingen op de achtergrond vormen de kern van De Kersentuin.

1904 was het einde van een tijdperk; vijftien jaar later waren de wereld en de menselijke verhoudingen onomkeerbaar veranderd.

In 2020 is iets soortgelijks aan de hand. Het schijnbaar onveranderlijke Nederlandse landschap wordt krampachtig gekoesterd en behouden, tegen de achtergrond van een wereld die op hol geslagen is. In grote steden strijden actiegroepen voor het behoud van drie oude eiken. Terwijl AirBnB, migratie en klimaatverandering onze levens voor altijd zullen veranderen.

SproetS verzorgt de vormgeving, fotografie en Bordjesman voor dit project.