Voedingsgeneeskunde

Afbeelding
GAP

Platform voor Voedingsgeneeskunde is een project van Media Medica. SproetS is inmiddels een jaar of twintig verantwoordelijk voor de vormgeving, zowel voor het tijdschift, het jaarlijks congres als voor de website.

Voor 2021 staan er belangrijke veranderingen in de vormgeving en de workflow op de agenda.

Workflow

Tot nu toe was de gang van zaken dat journalisten artikelen aanleveren in een Microsoft Word document aan de redactie. Het artikel werd door de redactie geredigeerd en van tekststijlen voorzien. Het Word document werd vervolgens door SproetS in Adobe InDesign geïmporteerd met gebruikmaking van de tekststijlen. Ondertussen werd door de webredactie het Microsoft Word document omgezet naar HTML om te worden toegevoegd aan de Voedingsgeneeskunde website.

Nieuwe situatie wordt dat de artikelen door de redactie vanuit het Microsoft Word document op de website wordt gezet. Op de website wordt het artikel geredigeerd. Vanaf de website wordt het artikel geëxporteerd naar een XML-bestand en gekoppeld aan InDesign.

Vormgeving

Vanwege de jarenlange wens om nieuwe workflow toe te passen gelijk de vormgeving op d3 schop genomen. Kleuren en 'gevoel' moest worden gehandhaafd. SproetS' wens was het om het font GAP te gebruiken. Het font heeft op dit moment nog de beta-status, maar dit is een goed project om GAP door en door te testen en fijn te slijpen tot een robuust font.

Afbeelding
Voedingsgeneeskunde